петак, 1. мај 2009.




Budva:najava uspijesne turisticke sezone

Neopisiva gužva koja je vladala tokom prve nedelje maja na Budvanskoj rivijeri još jednom je pokazala da je metropola crnogorskog turizma istrajna u nameri da turističku ponudu uzdigne na najviši nivo.
Povod za dolazak nisu bili samo praznici i želja za odmorom, već se sve to vešto uklopilo sa dve sadržajno potpuno različite, ali izuzetno dobro organizovane, a samim tim i posećene, manifestacije.
Za prvu, Veliki međunarodni turistički budvanski karneval šestu godinu zaredom bili su zaduženi „Feštađuni”, koji su zajedno sa lokalnom turističkom organizacijom doprineli da Budvu prošaraju vesele maske i dobri zvuci. Pedesetak karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva sa oko 2.500 maskiranih učesnika okupljenih u glavnoj karnevalskoj povorci privlačili su pažnju turista duž glavnih budvanskih ulica, na platou ispred zidina Starog grada, a potom i po kafićima do rane zore.
I dok su se učesnici karnevala i svi ostali gosti danima smenjivali na plažama i po kafićima, tik uz Stari grad u budvanskoj marini, dešavao se 26. Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju da turističku ponudu uzdigne na najviši nivo.


Društvo - 1., 2. i 3. maj 2009. godine
Sinoć u Budvi:
Počeo Sedmi turistički karneval
Budva, 30. aprila-U organizaciji Skupštine opštine Budva, Turističke organizacije Budva i nevladine organizacije Feštađuni u metropoli crnogorskog turizma večeras je otvoren Sedmi turistički karneval Budva 2009.Na međunarodnoj manifestaciji okupilo se oko 25oo učesnika iz četrnaest država. A u programu učestvuje i 11oo dječaka i djevojčica iz šest država.Na svečanom otvaranju učesnici karnevala obišli su stari budvanski grad, gdje su ih vlasnici kafića i restorana dočekali pićem i raznim đakonijama.
-Karnevali su u mojim genima jer je Budva imala bogatu karnevalsku tradiciju. Uspjela sam da animiram starograđane i ostale mještane i organizujemo ovakvu manifestraciju koja je najmasovnija i najkvalitetnija u ovom regionu, rekla je Marija Pjerotić, direktor NVO Feštajduni i organizator karnevala. Stigli su gosti iz 14 država i odziv je izuzetan i kada je riječ o najmlađima, rekla je Pjerotić.
Sve goste večeras je zabavljala grupa Stari kapetan ispred zidina starog grada.Već sjutra u programu će učestvovati estradna zvijezda iz Srbije Goca Tržan .




2 коментара: