субота, 9. мај 2009.

Karnevalske feste u Budvi











KARNEVAL U BUDVIBudva - Početak ljetnje turističke sezone i ove godine označiće Veliki turistički međunarodni karneval u Budvi, koji počinje danas i održava se pod sloganom “Ili jesi ili nisi”.Tokom pet dana fešti, nastupiće čak 45 karnevalskih grupa iz 12 zemalja sa više od 2.500 učesnika. Podsjetivši da karneval organizuju Opština, Turistička organizacija Budve i NVO „Feštađuni“, Maja Rašković iz lokalne TO, navela je da karneval počinje abrumom u budvanskim hotelima.“Centralni događaj je, svakako, velika karnevalska povorka, koja će u subotu krenuti od Jadranskog sajma do Starog grada, gdje je postavljena centralna bina. Karnevalske grupe će se zaustavljati na tri prolazne bine na glavnom šetalištu, gdje će se predstavljati posjetiocima. Na centralnoj bini, nakon karnevalskog dijela programa, nastupiće pop zvijezda Goca Tržan, a u Starom gradu biće organizovan DJ parti. Karnevalske svečanosti završavaju se u nedjelju dječjim karnevalom, u okviru koga će se predstaviti više od 20 grupa sa 1.100 mališana iz pet zemalja”, kazala je juče Raškovićeva.









Iz 12 zemalja 45 grupa i 2.500 učesnika
BUDVA - Veliki turistički međunarodni a budvanski karneval pod sloganom "Ili jesi ili nisi,sedmi po redu počinje danas. U petodnevnoj manifestaciji predstaviće se 45 karnevalskih grupa iz 12 zemalja sa više od 2. 500 učesnika. - Malom dječjom međunarodnom povorkom predstaviće se preko 1.100 mališana iz pet zemalja. Karneval počinje abrumom, tradicionalnim pozivom u budvanskim hotelima, i nastavlja se koncertima muzičke zvijezde Goce Tržan, klape „Stari kapetan i nastupima DJ- eva - saopšteno je na konferenciji za novinare Turističke organizacije opštine Budva.- Večeras u 18 sati kreće abrum po budvanskim hotelima, 1. maja u 22 sata je predstavljanje karnevalskih grupa, a velika međunarodna karnevalska povorka kreće 2. maja u 19 sati ispred Jadranskog sajma. Istog dana u 22 sata je koncert Goce Tržan na glavnoj bini ispred Starog grada, a od 22 i 30 počinje DJ party na Trgu pjesnika. Mala međunarodna povorka je 3. maja u 17 sati i kreće od hotela „Budva i ide do glavne bine ispred Starog grada - saopštila je Maja Rašković, predstavnik TO Budva. Direktor karnevala Aleksandar Jovanović je rekao da je organizacija karnevalskih fešti ove godine koštala 80.000 eura, do čega je Opština obezbijedila 50. 000, a ostatak TO Budve i privrednici. N. L








Međunarodni budvanski karneval, koji je sedam godina u metropoli crnogorskog turizma okuplja veliki broj posjetilaca iz regiona, biće održan od 29. aprila do 3. maja. Kako je saopštila Maja Rašković iz Turističke organizacije Budva, na Karnevalu će nastupiti 45 karnevalskih grupa sa preko 2.5 hiljade učesnika iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Makedonije, Albanije, Bugarske, Italije, Slovenije i Turske. U maloj dječjoj povorci karnevala, nastupiće 1.1 hiljada mališana iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, BiH i Makedonije. Međunarodni karneval, počeće sjutra u 18. sati u budvanskim hotelima tradiicionalnim Abrumom, a biće nastavljen koncertima klape „Stari kapetan" iz Kotora na trgu ispred zidina Starog budvanskog grada. Velika međunarodna karnevalska povorka biće održana u 2. maja od Jadranskog sajma do Starog grada, gdje će u 22 sata biti održan koncert, poznate pop zvijezde Goce Tržan.








NA MEĐUNARODNOM BUDVANSKOM KARNEVALU NASTUPAJU PREDSTAVNICI 12 DRžAVA
Ili jesi ili nijesi
Budva,28.aprila- U metropoli crnogorskog turizma od 29. aprila do 3. maja održaće se sedmi međunarodni karneval pod sloganom "Ili jesi ili nijesi" . Na toj manifestaciji nastupiće 2.500 maskiranih lica iz 12 država .
Na konferenciji za novinare koju je organizovala Turistička organizacija Budve povodom održavanja te manifestacije, govorili su Maja Rašković i Aleksandar Jovanović.
- Turistička organizacija, opština Budva i NVO “Feštađuni” organizatori su sedmog velikog turističkog međunarodnog budvanskog karnevala. Od “Proljećne noći pod maskama" nastao je međunarodni karneval koji je već sedam godina mjesto okupljanja velikog broja posjetilaca iz cijelog regiona. Ove godine budvanskim "Feštađunima" pridružiće se 45 karnevalskih grupa iz 12 zemalja sa više od 2.500 učesnika u velikoj međunarodnoj povorci .
Rašković i Jovanović su takođe rekli da će se u dječijoj međunarodnoj povorci predstaviti više od 1100 mališana iz pet država . Karnevalsku svečanost upotpuniće koncert Goce Tržan, zatim klape "Stari kapetan" i drugi. Karneval počinje tradicionalnim pozivom u budvanskim hotelima, rečeno je na konferenciji za novinare.



Međunarodna turistička manifestacija Karneval Budva 2009. koja se odvijala pod motom "Ili jesi ili nisi" održava se u vremenu od 29. aprila do 03. maja. Glavni dio manifestacije - svečana povorka koja je okupila oko 2500 učesnika iz 14 zemalja održana je 02. maja. Učesnici manifestacije su duž glavnog šetališta i ispred zidina Starog grada prikazali ovogodišnje maske. Organizatori ovogodišnje manifestacije su Skupština opštine Budva, Turistička organizacija Budve i nevladina organizacija Feštađuni. Pogledajte dio atmosvere koja je vladala te večeri na ulicama Budve.

Na kraju karnevala,kada se zavrsi predstavljanje svih maski ustupice veliki vatromet,igra i veselje do ranih jutarnjih casova.

Turistička organizacija Budve (TOB) organizovala je od ponedeljka sedmodnevni Međunarodni turistički karneval, koji će okupiti više od 1.000 učesnika iz zemlje i sveta. "Biće to velika fešta, čiji je cilj promocija turističke ponude na Budvanskoj rivijeri", kazala je direktorka TOB Tanja Kaženegra. U ime regionalne turističke industrije, Dragan Ivančević je saopštio da će Karneval biti početak kreiranja novih proizvoda...



-Karnevali su u mojim genima jer je Budva imala bogatu karnevalsku tradiciju. Uspjela sam da animiram starograđane i ostale mještane i organizujemo ovakvu manifestraciju koja je najmasovnija i najkvalitetnija u ovom regionu, rekla je Marija Pjerotić, direktor NVO Feštajduni i organizator karnevala. Stigli su gosti iz 14 država i odziv je izuzetan i kada je riječ o najmlađima, rekla je Pjerotić.


Abrumom u Petrovcu i Budvi, u metropoli turizma počela je najglamuroznija karnevalska fešta na Jadranu. Organizatori karnevala - Opština Budva i Turistička organizacija, kao i NVO Feštađuni, očekuju da će ove godine u povorci, koja je planirana za subotu veče, biti šezdeset grupa sa 2.500 učesnika iz 15 zemalja.
Kompletna organizacija karnevala koštaće oko 132.000 eura, a povorka će se kretati od Jadranskog sajma do Starog grada gdje će biti postavljena centralna bina. Učesnici će se usput predstaviti na još četiri bine. Direktor karnevala Aleksandar Jovanović kazao je da je Opština za organizaciju karnevala izdvojila 50.000, TO grada 40.000 eura, dok će ostatak novca biti obezbijeđen od sponzora.





Нема коментара:

Постави коментар